Посещение на Спортен комплекс „Тракиец”

                                               DSC01433

На 02 и 03.12.2016 г. екип на ЦСРИ „Алтернатива” посети Спортен комплекс „Тракиец” с. Житница. Посещението имаше за цел обмяна на опит с екипа на конна база „Тракиец” относно организиране на занятия по терапевтична конна езда, както и на състезания по конна езда.

Екипът ни бе възхитен от конната база, която разполага с открит и закрит манеж със създадени перфектни условия за работа, с отчитане на най-съвременните технически постижения (като специална настилка от кварцов пясък и текстилни влакна, разположени върху структура с вградени дюзи, които я овлажняват ежедневно и създават условия за работа при изключителен конфорт и хигиена).

Конната база разполага с голям брой расови коне, като някои от тях се използват за състезателна цел, както и понита за най-малките любители. Услугите, които предоставя конната база, са под ръководството на квалифицирани инструктори, завършили Спортна академия. Целогодишно се провеждат състезания и балканиади по конен спорт, с българско и международно участие.

Екипът сподели своите наблюдения относно конната терапия, която се отразява благоприятно на детското развитие на техните дългогодишни посетители.